Președintele USR, Dan Barna, cere Direcției Antifraudă să trimită urgent către DNA documentele care îl vizează, după ce jurnaliștii de la Rise Project au publicat o investigație privind proiecte sociale finanțate din fonduri europene.

"Au început cu contractele cu statul, apoi cu paginile fake pe Facebook, iar acum folosesc articolul Rise ca să implice DLAF - un organism aflat în coordonarea directă a contracandidatei mele, Viorica Dăncilă. Dar finalul nu este aici. S-a ieșit din dezbaterea asupra unei anchete jurnalistice legitime. Intuiesc acum că următorul pas al campaniei lor este să mă ducă la DNA. Doar că eu am multă încredere în DNA, o instituție care, fără a fi perfectă, și-a demonstrat de multe ori profesionalismul și independența", a scris Dan Barna pe pagina lui de Facebook. 

Liderul USR cere Departamentului Antifraudă să trimită urgent documentele care îl vizează la DNA, acuzând că "au primit comandă politică".

"De aceea solicit DLAF să trimită de urgență documentele la DNA pentru că știm că asta e comanda politică pe care au primit-o. Nu sunt nereguli în acele proiecte, am răspuns deschis tuturor întrebărilor, atât jurnaliștilor de la Rise, cât și colegilor mei din USR și tuturor celor care au solicitat detalii despre acest subiect. Mai multe autorități de monitorizare le-au verificat de-a lungul timpului, vreau să o facă și DNA în a cărei imparțialitate cred", a mai scris Barna.

 

 Dan Barna cere Guvernului, premierului demis și DLAF "să înceteze circul".

"La fel tuturor actorilor politici care instrumentează această mizerabilă campanie. Cel mai simplu e să trimită informațiile către DNA, una dintre instituțiile care nu sunt controlate politic", a mai scris Barna.