Relația cu SUA este una privilegiată și trebuie consolidată, în condițiile în care Parteneriatul Nord-Atlantic e singura garanție reală a României, susține Dan Barna. Liderul USR mai spune că trebuie dezvoltate relațiile economice cu Rusia și China.

"Parteneriatul Nord Atlantic este garanția reală și cred singura de care dispune România în momentul de față. Relația cu Statele Unite este o relație privilegiată, care trebuie menținută și consolidată tocmai prin faptul că România poartă pe umeri o uriașă așteptare a ceea ce înseamnă NATO și acest parteneriat cu Statele Unite, de a fi hub-ul de credibilitate și stabilitate pe flancul estic”, a declarat vineri, într-o conferință de presă la Suceava, Dan Barna, relatează Agerpres.

Pe de altă parte, Barna crede că trebuie dezvoltate relațiile economice cu Rusia și China.

"Sunt relații de diplomație funcțională acolo (...) Relațiile economice sunt fundamentale și acestea sunt de acord că trebuie menținute și dezvoltate pe principii foarte clare,și aici vorbim și de potențiale investiții care pot fi făcute, nu văd o problemă din punctul ăsta de vedere (...) Politic, sunt actori relevanți pe plan mondial. Nu putem să-i ignorăm, cum, tot așa, nu putem să pretindem că avem vreo relație privilegiată, în vreun fel,  cu Rusia, pentru că istoria nu ne ajută din această perspectivă'', a spus liderul USR.