USR și PLUS au votat pentru continuarea alianței în vederea alegerilor prezidențiale și a celor locale și generale de anul viitor.

Președinții celor două formațiuni au precizat că structurile de conducere ale USR și, respectiv, PLUS au adoptat protocolul alianței și vor transmite unele amendamente partenerilor, dar că obiectivul este nu este doar participarea comună în alegeri, ci crearea unei alianțe politice.

„Comitetul Politic al Uniunii Salvați România a votat, sâmbătă, continuarea alianței cu PLUS cu obiectivul de a oferi României o alternativă politică reală. A fost adoptat protocolul alianței electorale pentru prezidențiale și protocolul alianței politice, cu o serie de amendamente ce vor fi transmise către partenerii de la PLUS”, a scris pe Facebook președintele USR, Dan Barna.

Barna a menționat că alianța va merge împreună atât la alegerile prezidențiale din acest an, cât și la cele locale și parlamentare programate pentru 2020, scrie Agerpres.

„Încă de la formare, alianța USR PLUS a avut un obiectiv pe termen lung. Vrem să mergem împreună la toate alegerile care urmează - prezidențiale, locale și parlamentare. Obiectivul nostru este că câștigăm alegerile și să dăm României președintele și un guvern onest și competent”, se mai arată în postare.

La rândul său, președintele PLUS, Dacian Cioloș, a anunțat că în Consiliul Național al partidului a fost votat protocolul alianței cu USR.

„Textul a fost adoptat cu amendamente, pe care le va propune spre discuție partenerilor de alianță. PLUS și USR au obținut împreună o victorie importantă în 26 mai, tocmai pentru că au înțeles așteptările electoratului. Trebuie să continuăm să punem aceste așteptări mai presus de orgolii de partid. PLUS crede într-o relație politică solidă, bazată pe principii și pe conținut, în care să punem ceea ce avem fiecare mai bun împreună și să le dăm cetățenilor români cea mai serioasă ofertă politică a ultimilor 30 de ani”, a scris Cioloș pe contul său de Facebook.

Potrivit unor surse politice citate de Agerpres, toate amendamentele la protocol, propuse atât de USR, cât și de PLUS, vor fi discutate în structurile de conducere ale celor două formațiuni în cursul zilei de duminică.