Potrivit unui sondaj IMAS Romnibus contractat de USR, PSD a scăzut la 28,6%, PNL este la 29,4%, iar USR la 11,2%. Liviu Dragnea a reacționat ironic la rezultatele sondajului.

USR a contractat sistemul Romnibus al IMAS prin care lunar se fac anchete şi analize sociologice şi putem să vă spunem rezultatele la nivelul lunii februarie, a explicat Dan Barna, șeful formațiunii politice.

„După ce un an de zile România a aşteptat cu năframa la gură la geam binele pe care l-a promis PSD în campania electorală şi a primit în schimb doar demonstraţii publice şi încercarea de ciuntire şi siluire a justiţiei, iată că acest lucru şi această dezamăgire inevitabilă începe să apară în sondaje. La nivelul lunii februarie, conform sondajului IMAS, PSD a căzut la 28,6%, PNL este la 29,4%, iar USR este la 11,2%. Practic, vedem că, în sfârşit, că societatea din România aşează PSD pe toboganul pe care îl merită şi vedem o creştere semnificativă la cele două partide din opoziţie”, a afirmat Dan Barna, la Parlament.

„Asta înseamnă că tot ce am reuşit să facem în luna decembrie la legile justiţiei, toată opoziţia pe care timp de 11-12 luni USR a realizat-o se reflectă acum în percepţia cetăţenilor şi este un lucru foarte bun. Vedem că şi celălalt partid de opoziţie, PNL, a crescut câteva procente. Toate acestea înseamnă că lumea a început să înţeleagă că Liviu Dragnea şi PSD este o carte necâştigătoare şi că bătaia de joc cu trei guverne care s-a întâmplat anul trecut nu promite nici în perioada următoare o îmbunătăţire. Aceste rezultate confirmă, practic, această percepţie şi acest trend”, a adăugat Barna.

Potrivit lui Barna, în sondaj Liviu Dragnea este de trei ori sub cota partidului, „ceea ce pentru PSD este fără precedent”.

„Toate aceste negocieri (legate de Congresul PSD din 10 martie - n.r.) ne arată de fapt un Liviu Dragnea care controlează cu o mână de fier interiorul partidului. Aceste negocieri sunt de fapt combinaţii interne pentru a înlătura puţina opoziţie care mai există în PSD. În realitate, credibilitatea sa este undeva la 18%, infim de mică comparativ cu scorul partidului. Toate acestea arată un partid în degringoladă din punct de vedere al liderului care controlează cu mână de fier un partid care, în sine, scade, dar el nu are nicio credibilitate”, a mai spus Barna.

Întrebat despre rezultatele sondajului, Dragnea a răspuns ironic: „Aşa este. Eu cred că PSD este deja sub 10% şi PNL are 51%. Creşte ca Greuceanu. Una peste alta, aşa la două zile apare un sondaj înainte de congres. Ne-am prăbuşit. Cred că avem undeva la 8-9% şi PNL se duce spre 60%”. 

Cât priveşte faptul că încrederea în preşedintele PSD ar fi sub procentul partidului, Liviu Dragnea a răspuns în acelaşi registru ironic: „Da, aşa este. Era şi în 2016. Aşa ni se spunea şi atunci, că PSD este praf şi eu cred că am câştigat alegerile”.