USR va începe, în zilele următoare, negocierile în Parlament pentru depunerea unei moțiuni de cenzură și ar putea susține un Executiv non-PSD, fără să facă parte din el.

Condiția ar fi ca acest guvern să aibă obiectivele ''Fără penali în funcții publice'', corectarea OUG 114 și alegerea primarilor în două tururi, a anunțat luni președintele partidului, Dan Barna.

"Am spus încă de aseară că varianta legitimă și morală pentru România sunt alegeri anticipate, cu actualul Parlament nu poate să existe un Guvern funcțional...Strict la nivel Parlament, USR este gata să susțină un Guvern non-PSD fără să facă parte din acest Guvern, dar care Guvern să aibă pe programul său de guvernare 'Fără penali în funcții publice', revenirea la alegerea primarilor în două tururi și corectarea Ordonanței 114. Aceasta este poziția pe care o avem în momentul de față", a afirmat Dan Barna, potrivit Agerpres.

"Vom susține moțiunea de cenzură fără niciun dubiu...În momentul de față, nu se poate guverna serios pentru România cu o majoritate care este cea din Parlament, care nu mai este legitimă", a susținut liderul USR.