USR va începe, în zilele următoare, negocierile în Parlament pentru depunerea unei moţiuni de cenzură şi ar putea susţine un Executiv non-PSD, fără să facă parte din el.

Condiţia ar fi ca acest guvern să aibă obiectivele ''Fără penali în funcţii publice'', corectarea OUG 114 şi alegerea primarilor în două tururi, a anunţat luni preşedintele partidului, Dan Barna.

"Am spus încă de aseară că varianta legitimă şi morală pentru România sunt alegeri anticipate, cu actualul Parlament nu poate să existe un Guvern funcţional...Strict la nivel Parlament, USR este gata să susţină un Guvern non-PSD fără să facă parte din acest Guvern, dar care Guvern să aibă pe programul său de guvernare 'Fără penali în funcţii publice', revenirea la alegerea primarilor în două tururi şi corectarea Ordonanţei 114. Aceasta este poziţia pe care o avem în momentul de faţă", a afirmat Dan Barna, potrivit Agerpres.

"Vom susţine moţiunea de cenzură fără niciun dubiu...În momentul de faţă, nu se poate guverna serios pentru România cu o majoritate care este cea din Parlament, care nu mai este legitimă", a susţinut liderul USR.