Vicepremierul Dan Barna a transmis miercuri un mesaj de susținere pentru ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. El afirmă că Voiculescu are susținerea sa și a Alianței USR PLUS în proporție de "101 la sută".

"Când am promis o revoluție a bunei guvernări, ne refeream inclusiv la transparența datelor publice. De altfel, din 2013 România este membră a inițiativei internaționale <Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă>, al cărui scop principal este tocmai transparentizarea datelor pentru reutilizare. Este, deci, un lucru normal ca un ministru USR PLUS să acționeze în baza ideilor pe care le-am susținut înainte de alegeri. Vlad Voiculescu are susținerea mea și a Alianței USR PLUS în proporție de 101 la sută. Lucrul ăsta nu se va schimba. Transparența e o parte din buna guvernare", a scris Dan Barna într-un mesaj pe Facebook.

Reacția acestuia vine în contextul în care decizia ministrului de a publica date despre testarea COVID și despre vaccinare a stârnit un vald de indignare la nivel guvernamental. 

Citește și: De ce nu vrea Guvernul să fie făcute publice datele privind vaccinarea

”Din punctul meu de vedere nu e nicio problemă. Transparență 100%. Singura problemă e de interpretare să nu fie interpretate greșit. Cei care au publicat au datoria să le explice. Mă aștept să vedem și celelate documente publicate. Nu am fost consultat de ministrul sănătății. Am aflat din presă”, a declarat Florin Cîțu, adăugând că nu s-a discutat de o demitere a ministrului sănătății.