Premierul Florin Cîțu și vicepremierul Dan Barna și-au exprimat nemulțumirea față de lentoarea reformelor din Parlament, susținând varianta guvernării prin ordonanțe de urgență.

"Împărtășesc nemulțumirea premierului legată de lentoarea reformelor în Parlament, pentru că într-adevăr sunt foarte multe reforme pe care le-am promis - partidele din coaliție, într-o măsură mai mică sau mai mare - dar care se regăsesc în programul de guvernare și care nu s-au întâmplat. Adică vorbim de: primari în două tururi, vorbim de SIIJ, de legile justiției, de pensiile speciale, de legea off shore, de legea educației sanitare. Adică sunt multe lucruri care au rămas în urmă și înțeleg nemulțumirea premierului, o împărtășesc și eu. Până acum s-a dat vina că e perioadă electorală, e delicat, mă rog”, a declarat miercuri seara, la Digi24, vicepremierul Dan Barna.

El a adăugat că ”niște asumări dinspre zona guvernamentală vor deveni necesare undeva în toamnă, dacă lucrurile nu se schimbă". 

"Din toamnă, dacă în Parlament lucrurile nu se schimbă și vedem că avem aceste legi în continuare blocate, vor fi necesare ordonanțe de urgență”, a subliniat Barna, după ce cu o zi în urmă premierul făcuse o declarație similară la TVR.

”De-acum încolo va trebui să facem reformă prin ordonanțe. Am vrut să o facem prin Parlament, dar nu voi aștepta după Parlament să se hotărască. Nu putem să spunem că facem reformă, iar în Parlament să descoperim alte valori. Guvernul își face treaba, în Parlament trebuie să găsim soluții, să vedem ce se întâmplă acolo ... Trebuie să accelerăm ritmul. Acum lucrurile sunt ok, dar trebuie să semnalez acest lucru. V-am dat soluția: guvernul își va asuma reformele”, a spus Florin Cîțu.