Premierul Florin Cîțu și miniștrii Vlad Voiculescu, Sorin Cîmpeanu și Raluca Turcan se mențin și în luna aprilie în topul vizibilității.

Dan Barna, pe locul 6 în luna martie, urcă direct pe locul 3, făcându-i astfel pe miniștrii Educației și Muncii să coboare cu o poziție. De asemenea, miniștrii Cristian Ghinea, Bogdan Aurescu, Nicolae Ciucă și Alexandru Nazare urcă în top câteva poziții, în timp ce ministrul Agriculturii coboară de pe locul 10 în martie, pe locul 17. Datele rezultă din Barometrul vizibilității miniștrilor, o analiză realizată de News.ro și de Agenția de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizării presei scrise și online.

Premierul Florin Cîțu se situează pe primul loc în topul vizibilității în luna aprilie, cu 60.376 de referiri, vârful fiind înregistrat în zilele de 14, 15 și 16 aprilie, marcate de revocarea lui Vlad Voiculescu de la ministerul Sănătății și de scandalul provocat în coaliție de această decizie.

Pe locul al doilea se situează ministrul Sănătății Vlad Voiculescu, cu 48.832 de referiri, vârful fiind atins în același interval de revocarea sa și de conferința de presă susținută după revocare.

Liderul USR, vicepremierul Dan Barna, urcă de pe poziția a șasea în topul vizibilității membrilor Executivului, pe poziția a treia, cu 14.934 de referiri în aprilie, cele mai multe fiind în 14 și 15 aprilie, pe același fond al scandalului plecării lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății.

Barna este urmat de ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, cu 8.357 de referiri în presă, cele mai numeroase fiind înregistrate în 23 și 26 aprilie, când ministrul a făcut mai multe declarații privind reluarea cursurilor, vaccinarea personalului din învățământ, evaluarea profesorilor de către elevi și gradul redus de utilizare a testelor pentru COVID în școli.

Pe poziția a cincea se situează ministrul Muncii Raluca Turcan, cu 8.218 referiri, mai puține decât în luna precedentă, vârfuri fiind înregistrate în 1 aprilie, când au fost în continuare reacții la imaginile în care ministrul era fără mască de protecție la o acțiune în județul Sibiu, dar a fost făcut și anunțul referitor la amendarea sa, și 7 aprilie, când a făcut precizări referitoare la stadiul avizării proiectului de interzicere a cumulului pensiei cu salariul și când a anunțat adoptarea de către Guvern a OUG pentru majorarea stimulentului de inserție la 1.500 de lei.

Ministrul de Interne Lucian Bode, cu 6.663 de referiri, se regăsește pe locul 6, coborând o poziție, ca urmare a intrării lui Dan Barna în top 5 membri ai Executivului cu vizibilitate în luna aprilie. Vârfurile de vizibilitate au fost în 11 și 12 aprilie, când a fost invitat într-o emisiune televizată și a făcut mai multe declarații despre desfășurarea slujbelor de Paște și despre restricțiile pentru vacanța de 1 mai, iar în12 aprilie a avut două sesiuni de declarații, inclusiv despre transferul pacienților de la Spitalul Foișor, devenit spital COVID.

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, se menține pe poziția 7, cu 4.754 de referiri, vizibilitatea sa fiind dată, în zilele de 19 și 21 aprilie, de disputa cu premierul Florin Cîțu, pe care l-a numit ”zombie politic” în contextul disputelor din coaliția de guvernare generate de revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății.

Locul 8 în topul vizibilității, cu 4.305 de referiri, este deținut ministrul Proiectelor Europene Cristian Ghinea, care urcă de pe locul 13 în martie, vârful vizibilității fiind atins în zilele de 26 și 27 aprilie, când președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință de lucru la Palatul Cotroceni pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență, dar și când ministrul a răspuns criticilor PSD pe tema modului în care a fost realizat acest plan.

Ghinea este urmat de către ministrul Justiției Stelian Ion, cu o vizibilitate mai mare în 6 și 8 aprilie, când a avut mai multe declarații pe tema legilor Justiției și a dezmințit existența unei dispute cu liderul PNL Ludovic Orban pe acest subiect. În aceeași perioadă, Comisia juridică din Senat a discutat desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, iar Curtea Constituțională a dat decizia referitoare la motivarea hotărârilor judecătorești odată cu pronunțarea lor, ministrul fiind solicitat să prezinte puncte de vedere. De asemenea, în 8 aprilie, Stelian Ion a a nunțat că Ministerul Justiției lucrează la un proiect al Strategiei Naționale privind recuperarea creanțelor provenite din infracțiuni pentru perioada 2021-2025.

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu urcă de pe locul 16 pe locul 10, cu 3.235 de referiri și vârfuri de vizibilitate în 22 aprilie, marcată de reuniunea trilaterală România-Polonia-Turcia, și în 26 aprilie, când Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, a fost declarat persona non grata.

Bogdan Aurescu este urmat de ministrul Economiei Claudiu Năsui, cu 3.016 referiri, al căror vârf a fost atins în 2 aprilie, când a vorbit despre accesul la spectacole și în cinematografe, a anunțat începerea plăților pentru Start Up Nation și s-a întâlnit, alături de ministrul Sănătății, cu reprezentanții industriei hoteliere,  și în 12 aprilie, când a făcut mai multe declarații referitoare la accesul turiștilor români în Grecia.

Vicepremierul Kelemen Hunor, cu 2.625  de mențiuni, cele mai numeroase în 13 și 14 aprilie - când a făcut declarații referitoare la funcționarea coaliției și la ministrul Sănătății Vlad Voiculescu - se menține pe poziția 12.
 
Pe următoarea poziție se află ministrul Mediului Tanczos Barna, cu 2.130 de referiri, cu vârfuri în 21 și 26 aprilie, când a fost anunțată lansarea programelor Rabla Plus și Rabla Clasic
 
Ministrul Energiei Virgil Popescu se află pe locul 14 în top, urmat de ministrul Apărării Nicolae Ciucă, acesta urcând de pe locul 18 deținut în luna martie pe locul 15, vârful de vizibilitate fiind atins odată cu anunțul referitor la  retragerea din Afganistan, în 15 aprilie, dar și în 29 aprilie, cu ocazia evenimentelor organizate de Ziua Veteranilor.

Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor, urcă și el de pe locul 20 în martie, pe locul 16, datorită momentului în care Standard & Poor's a anunțat îmbunătățirea perspectivei de la "negativ" la "stabil", aferentă ratingului acordat datoriei guvernamentale a României, dar și declarațiilor referitoare la  prelungirea cu 10 luni, până la data de 31 ianuarie 2022, a perioadei în care contribuabilii pot beneficia de ștergerea accesoriilor fiscale restante la data de 31 martie 2020.

Ministrul Agriculturii Adrian Oros, aflat pe poziția 10 în luna martie, coboară pe locul 17, cu 1904 referiri, față de 3,562 în luna anterioară.Miniștrii Cseke Attila, Carol Novac, Bogdan Gheorghiu, au între 1.000 și 2.000 de referiri, iar ministrul Cercetării Ciprian Teleman are sub 1.000, el situându-se, ca și la edițiile precedente ale Barometrului vizibilității, pe ultima poziție a clasamentului.