Un document potrivit căruia fostul președinte Traian Băsescu ar fi fost plătit de Securitate cu 1.500 de dolari a fost prezentat, marți seară, de postul de televiziune Antena 3.

Pe document apare antetul „Departamentului Securității Statului” și este datat cu 16 octombrie 1984. Antena 3 susține că numele lui Băsescu apare în document în contextul implicării sale directe în „răspândirea materialelor specifice de propagandă” și că a primit suma de 1.500 de dolari pentru „subvenționarea rețelei”.

Potrivit postului de televiziune, documentul este adresat șefului Securității Statului, general-colonel Iulian Vlad, care era informat cu privire la „dirijarea rețelei informative din Port Constanța privind problemele profesionale cu caracter specific muncii operative”.

În documentul prezentat apare scris: „Materialele specifice de propagandă pentru orientarea opiniilor și atragerea simpatiilor s-a realizat prin legătură directă Băsescu Traian. Despre Băsescu Traian precizăm că își manifestă pe deplin adeziunea față de politica PCR și am ordonat susținerea sa materială cu suma de 1.500 dolari USA pentru subvenționarea rețelei în cadrul noilor deziderate”.

În aceeași emisiune, Antena 3 a prezentat un document despre care susține că este un raport pentru Securitate, semnat de Traian Băsescu, în anii în care fostul președinte era șeful Navrom la Anvers, în legătură cu repararea navei Zimnicea. Persoana vizată de pretinsul raport, datat 14.03.1989, ar fi fost comandantul de navă Stan Valentin.