Fostul președinte Traian Băsescu vede eșecul referendumului pentru familie ca fiind "o diplomă de maturitate" pe care și-au luat-o românii. Declarația lui vine în contextul în care el a votat pentru familie tradițională.

"Românii și-au luat singuri diploma de maturitate europeană! Preafericitul Daniel și Preacondamnatul Dragnea au împins poporul român în aventura unui referendum din care fiecare a crezut că va avea mari foloase de creștere a propriei autorități și credibilități în fața românilor. Preafericitul Daniel s-a bizuit pe capacitatea armatei PSD de activiști și primari de a-i mâna pe români la vot, iar Preacondamnatul Dragnea s-a bizuit pe capacitatea armatei de preoți de a-i mâna pe enoriași la vot după slujba de Duminică. Iar românii le-au dat celor doi Prea… o lecție usturătoare prin neparticipare la vot, cu efecte majore ale eșecului pentru societatea românească, pentru credibilitatea BOR, pentru credibilitatea guvernului și pentru PSD, plus banii cheltuiți", a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Fostul președinte susține că eșecul referendumului a arătat că BOR și PSD nu pot controla votul oamenilor.

"În plus, eșecul referendumului a dovedit că tandemul BOR / PSD nu poate controla votul popular. Rezultatul pozitiv al eșecului referendumului? Românii și-au luat singuri diploma de maturitate europeană. PS – Rămân un susținător al familiei formată prin căsătoria dintre o femeie și un bărbat și așa o să-mi educ cei patru nepoței, dar îi voi considera egali în drepturi și pe cei care trăiesc în familii monoparentale și pe homosexualii care trăiesc în parteneriat civil", a mai scris acesta.