Traian Băsescu îi transmite lui Victor Ponta că ar fi ajuns președinte, dacă l-ar fi dus mintea să învețe ”câte ceva” de la el, explicându-i că a pierdut alegerile, deoarece nu a înțeles că adversarul său era Klaus Iohannis, nu fostul președinte.

”Ponta, n-ai înțeles nimic. Nici azi nu pricepi că, în noiembrie 2014, nu eu ți-am fost adversar, ci Iohannis. Din acest motiv ai și pierdut alegerile prezidențiale. Dacă n-ai aflat, te asigur eu că n-am candidat in 2014”, a scris, luni seara, pe Facebook, fostul președinte Traian Băsescu.

Postarea sa a venit în replică la o afirmație a premierului Victor Ponta: ”Politic avem doar un adversar. Tot pe Băsescu. El culege ce a semănat. E singurul care are capacitatea de a se lupta cu noi, dar așa cum l-am bătut de fiecare dată, putem s-o facem și de acum încolo”. 

”Dacă te ducea mintea să înveți măcar cîte ceva de la mine, cu siguranță astăzi ai fi fost președintele României”, a mai scris fostul președinte.

El i-a transmis premierului că este încă tînăr și poate să mai afle că ”orgoliul, propaganda și minciuna nu țin loc de inteligență și experiență”.