Candidatul PMP la Primăria București, Traian Băsescu, afirmă că nu se va retrage din cursa electorală în care s-a angajat deoarece el nu este "geambaș de voturi" și întotdeauna în politică a luptat "pentru fiecare vot".

"Nu sunt geambaș de voturi. Eu, de când mă știu în politică, am luptat pentru fiecare vot. Iar acum lupt pentru voturi, pentru că, politic, alianța PNL USR ne-a împins la o candidatură individuală, ne-au scos din alianță cu o săptămână înainte de depunerea listelor. Nu sunt geambaș de voturi, nici nu cumpăr, nici nu vând voturi. (...) Cum să mă retrag?", a declarat Băsescu, în cadrul unei conferințe de presă susținute online, întrebat dacă este posibilă retragerea sa din cursa electorală pentru primărie, informează Agerpres.

El le-a reproșat primarului general, Gabriela Firea, și candidatului susținut de USR PLUS și PNL, Nicușor Dan, că "întorc spatele" luptelor politice, neparticipând la dezbatere.

"Nu numai Gabriela Firea, la fel de laș este și Nicușor Dan. Și el întoarce spatele la luptele politice. E cam tânăr, dar are toate cicatricile pe spate. Și unul și altul sunt lași. Înșeală prin refuzul de a participa la confruntări, înșală bucureștenii. Ei stau pe valul voturilor propriilor partide, fără să aibă soluții mai credibile și mai viabile, mai orientate către creșterea calității vieții decât am eu. În aceste condiții preferă să fugă. Pentru mine, amândoi (...) înșală electoratul din București care se pregătește să cadă într-o mare capcană, să dea un vot politic, în loc să dea un vot pentru cel care poate schimba Bucureștiul", a spus Traian Băsescu.

Fostul președinte a apreciat că în Capitală, campania pentru alegerile locale "nu există" și reprezintă "doar o invitație" la vot politic.

"Nu am crezut vreodată că se va ajunge la situația în care candidații să îi considere pe alegători atât de lipsiți de drepturi, încât să respingă ideea de confruntare de soluții. Am intrat pe Youtube să văd ce s-a întâmplat la ultimele alegeri pentru Primăria Londrei. A fost un adevărat festival cu confruntările. Uitați-vă la Berlin, uitați-vă peste tot! Confruntările sunt partea esențială a campaniilor", a spus el.