Traian Băsescu a declarat, vineri seara, că garantează prin ce simte, prin instinct, că în UE au intrat deja rețele teroriste.

Fostul președinte a avertizat, de asemenea, că se vor ciocni culturile: cea europeană unde confruntarea e cu ”vorbe grele” și cea a extremiștilor care se confruntă cu bombe puse în jurul gâtului și detonate în stații de metrou sau biserici.

”N-o să le schimbe nimeni obiceiurile extremiștilor, iar dacă mie îmi garantează cineva astăzi, are curaj să spună că în valul acesta uriaș care vine din Africa și din Orientul Mijlociu și de mai departe din Afganistan noi nu avem extremiști musulmani eu l-aș saluta și l-aș pupa pe frunte”, a spus Băsescu.

”Eu vă garantez prin ce simt, pe instinct, că au intrat deja rețele teroriste pe teritoriul UE odată cu ei (refugiații)”, a mai spus Băsescu.

Fostul șef al statului a apreciat că se vor confrunta culturile.

”La noi confruntările sunt cu vorbe, ne spunem vorbe grele, ăștia se confruntă cu bombe, își pun bombe în jurul brâului și în numele lui Allah vin și se detonează într-o stație de metrou, într-o biserică, într-o moschee. Cine garantează că astfel de oameni nu intră în Europa?”, a subliniat Băsescu.

El a amintit că a cărat 12 ani țiței din lumea arabă și că a văzut că acolo oamenii ”sunt agresivi când sunt în grup”. ”Nici românii nu sunt mai blânzi când sunt în haită”, a completat el.

Totodată, el a spus că a văzut imagini cu refugiații, care l-au impresionat, dar care i-au arătat că acești oameni au o lipsă evidentă a respectului față de autorități.

Punctând faptul că granițele Europei sunt ”strecurătoare”, Traian Băsescu a atras atenția că jihadiștii nu sunt cunoscuți, doar liderii lor.

”Cincizeci sunt suficienți pentru un dezastru pentru că sunt antrenați să ucidă. Au altă cultură decât cultura europeană care e a negocierii, a înțelegerii”, a declarat fostul președinte

.Referindu-se la declarațiile liderilor din Arabia Saudită care nu primesc refugiați dar s-au oferit să finanțeze construirea a 200 de moschei în Germania, Băsescu nu a exclus posibilitatea ca ”șefi de stat din lumea musulmană chiar să vrea un proces accelerat de islamizare măcar a unei părți din Europa”.