Fostul președinte Traian Băsescu consideră că procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, și deputatul Elena Udrea sunt, la ora actuală, cele mai puternice femei din viața publică din România.

"Sunt două. Una se numește Laura Codruța Kovesi, dar este puternică pentru că e șefă de instituție, extrem de puternică instituția și asta te face și pe tine puternic. Și Elena Udrea, care suportă presiunile instituției, rămânând demnă totuși", a declarat, luni, la TVR, Traian Băsescu, relatează Agerpres.

Într-o emisiune dedicată femeilor, fostul președinte a arătat că, de-a lungul timpului, a încurajat promovarea femeilor în diverse funcții, fie în politică, fie în alte domenii.

"Trebuie să remarcăm un lucru. Femeilor, când le dai putere și încredere, au o abnegație, uneori, dusă până la extrem în a proba că sunt o alegere bună. Uneori greșesc, uneori sar un anumit prag, exact din această dorință de a proba că sunt extraordinare", a spus Băsescu.

"Din experiență vă pot spune că femeile au o mare problemă: pun mult prea multă pasiune când văd la altă femeie o geantă sau o pereche de pantofi pe care nu o au. (...) Marea problemă a femeilor, oricâte ai promova, în momentul de față, și oricât ar fi de susținute de bărbați, este că la rându-le nu se susțin ele între ele. Este un lucru pe care l-am observat, este mâine 8 Martie și nu vreau să fiu aspru, dar nici nu pot să fiu incorect", a mai spus fostul șef al statului.

Întrebat dacă ar vota o femeie la funcția de președinte al României, el a răspuns afirmativ.

Legat de votul pe care l-ar acorda unei femei candidat la funcția de primar general al Capitalei, președintele Mișcării Populare a precizat: "Da, cu o singură condiție, să nu fie prietena lui Voiculescu".