Fostul președinte Traian Băsescu susține că președintele Franței, Emmanuel Macron, la fel ca Nicolas Sarkozy și Francois Hollande, a câștigat alegerile promițând reformarea UE, dar n-a reușit să reformeze nici Franța.

Franța pe care o iubim! Un tânăr fost bancher, pe numele lui Emmanuel Macron, răcnește în urechea oricui este dispus să-l asculte că rostul lui pe acest pământ este să reformeze Uniunea Europeană. Este al treilea președinte francez, după Sarkozy și Holland, care câștigă alegerile promițând reformarea Uniunii Europene. Câtă aroganță la acești politruci cu ștaif occidental, ajunși președinți ai Franței, care anunță că reformează Europa, dar nu pot reforma Franța. O Franță care de două decenii are acută nevoie de reforme sociale și economice fundamentale pentru a mai putea fi un drapel pe care noi, ceilalți europeni, să avem încredere a-l urma", a scris Băsescu pe contul lui de Facebook.

El crede că Emmanuel Macron va fi al treilea președinte consecutiv care nu va câștiga al doilea mandat.

"Mă tem că Emmanuel Macron va fi, consecutiv, al treilea președinte al Franței care nu va câștiga al doilea mandat. Ca să ne convingă că poate reforma Europa, Macron trebuie să ne convingă că poate reforma Franța și să ne redea Franța puternică, Franța pe care o iubim", a mai scris Băsescu.