Fostul președinte Traian Băsescu susține că pentru liderul PSD, Liviu Dragnea, România a ajuns o tarabă pe care scrie "totul este de vânzare", de la gazele naturale, înzestrarea armatei și funcții de ministru, până la Limba Română.

"Totul de vânzare! În luna August 2018, prin Ordonanța nr. 9, se stabilea că în învățământul primar, la clasele cu predare în limbile minorităților, orele de Limba Română să fie predate de profesori absolvenți ai facultății de Limbă și Literatură Română. A fost o măsură corectă, având în vedere că mulți din învățătorii etnici maghiari, cadre didactice cu studii medii, pregătiți în școli de limbă maghiară, pot avea dificultăți în vorbirea și scrierea corectă a Limbii Române”, a scris Băsescu pe Facebook.

Fostul președinte afirmă că asta a fost suficient ca UDMR să se înfurie și să îl amenințe pe Dragnea.

"Acest lucru a înfuriat conducerea UDMR care desfășoară, cu complicitatea PSD, o politică agresivă de deromânizare și de maghiarizare a zonelor locuite de minoritarii maghiari.A fost suficient ca UDMR să amenințe și vânzătorul național, Dragnea, a ordonat Dăncilei anularea textului din Ordonanța 9/2018. Textul care susținea învățarea Limbii Române de către toți cetățenii țării a fost anulat imediat printr-o ordonanță de urgență. Oare unde au fost <patrioții> de la ALDE?", a mai scris el.

De asemenea, acesta mai susține că pentru Liviu Dragnea, România este o tarabă pe care scrie "totul este de vânzare".

"Limba Română este cel mai puternic liant al acestei națiuni. Să vinzi Limba Română în an centenar este o ticăloșie fără margini. Pentru Dragnea, România a devenit o tarabă pe care scrie <totul este de vânzare>, de la gaze naturale, înzestrarea armatei și funcții de ministru, până la Limba Română", a conchis Băsescu.