România are propria ei imigrație, în șase ani de zile primind doar din R. Moldova și Ucraina aproape 22.000 de cetățeni, a declarat fostul președinte Traian Băsescu.

El a precizat că Germania și Suedia au nevoie de refugiați pentru că au ”o natalitate negativă
puternică”.

”Eu am propria mea imigrație, n-am nevoie să-mi trimită nici Jean-Claude Juncker nici Comisia Europeană imigranți aici. Dar îi selectez cu atenție (...) Știu ce vreau de la imigrație”, a afirmat, vineri seara, la B1 TV, Traian Băsescu. 

Acesta a explicat că, în ultimii șase ani, în România s-au stabilit numai din Ucraina și R. Moldova 21.797 de cetățeni, precizând că pentru anul în curs nu are date.

Fostul președinte a admis că marea majoritate sunt vorbitori de limbă română, dar asta nu înseamnă că nu există probleme.

”Nu mi-e ușor într-o țară ca România ca în șase ani să primesc 22.000 de cetățeni cărora trebuie să le asigur loc de muncă, să le creez condiții, școală, spital, sănătate, toate cele”, a afirmat Băsescu.

Fostul șef al statului a susținut că angajamentul Germaniei și al Suediei privind primirea de refugiați este ”vital pentru prosperitatea lor, pentru că au natalitate negativă puternică”, dar cancelarul Angela Merkel nu spune pentru ce-i primește.