Fostul președinte Triana Băsescu susține că România trebuia să fie prima țară care să recunoască Guvernul Maia Sandu, iar socialiștii și Alianța ACUM au 60% din voturile oamenilor, astfel că au dreptul să guverneze.

"Din punctul meu de vedere, România trebuia să fie prima țară care trebuia să recunoască Guvernul Maia Sandu. Nu e târziu nici azi. Trebuie să recunoaștem Guvernul de la Chișinău ca un Guvern legal. Altfel, vom continua să lăsam Partidul Democrat, aliat cu PSD-ul de la noi,să fie în continuare un instrument de control a tuturor instituțiilor statului moldovean, în favoarea lui Plahtnicu”, a declarat Traian Băsescu.

Băsescu consideră că socialiștii și Alianța ACUM dețin 60% din voturi, motiv pentru care au dreptul să guverneze.

"În astfel de situații, politicul trebuie să aibă forța să ia decizii, urmând ca organisme internaționale să clarifice deciziile Curții Constituționale. Deci, soluția corectă este ca internațional să fie recunoscut Guvernul Maia Sandu care este un guvern care a rezultat din alegeri. (...) Socialiștii și Alianța ACUM dețin 60% din voturi, deci au dreptul să guverneze, atâta timp cât au convenit pe un program de guvernare”, a  mai adăugat acesta.