Fostul lider PNL, Ludovic Orban, a fost exclus vineri din partid. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi în ședința Biroului Executiv (BEx).

Înainte de a intra la ședință, liderul PNL, Florin Cîțu, a declarat că "orice membru care încalcă statutul trebuie să suporte consecințe". El a dat exemplul lui Daniel Zamfir și Viorel Cataramă, excluși din partid pe vremea lui Ludovic Orban.

Ludovic Orban, prezent la ședință, a declarat anterior că îi va cere demisia lui Florin Cîțu pentru că "nu e calificat să conducă o administrație de scară de bloc, darămite PNL".

Orban a declarat după excludere că este "victima unei găști demolatoare care a decis excluderea mea din PNL". El s-a arătat onorat, pentru că excluderea sa demonstrează clar că "nu am nicio legătură cu toate deciziile luate de Klaus Iohannis și gașca demolatoare".

De asemenea, el se consideră acum un un "om liber să reprezint românii care au nevoie de oameni loiali, dedicați servirii interesului public" și anunță că va construi o forță politică alături  liberalii care au onoare.

+++ 

Miercuri, Cîțu anunța că atacurile lansate de Ludovic Orban la adresa noii conduceri a PNL și a președintelui Klaus Iohannis vor fi discutate în următorul Birou Executiv al partidului.

"O să discutăm declarațiile domnului Orban din ultima perioadă și atacurile la președintele României și la președintele PNL și o să vedem decizia BEx", a declarat, miercuri seară, Florin Cîțu, întrebat dacă va propune excluderea lui Ludovic Orban din partid sau așteaptă demisia acestuia.

Fostul președinte PNL spunea tot miercuri că decizia excluderii sale din partid trebuie luată de Consiliul Național, nu e Biroul Executiv.

Ludovic Orban și noul partid

Fostul lider al liberalilor a declarat duminică seara, la Realitatea PLUS, că este gata să creeze "o construcție politică care să continue trecutul PNL”.

"Când sunt convins ca PNL a devenit o carcasă care nu mai are legătură cu partidul istoric, sunt gata să creez o construcție politică care să continue trecutul PNL. Cei care conduc astăzi nu au nicio legătura cu PNL. Întotdeauna am susținut lucruri fundamentale care au făcut parte din istoria PNL și nu avem voie să renunțăm”, a spus acesta.

Una dintre variantele de nume pentru noul partid gândit de Ludovic Orban este Forța Liberală, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.