Birourile Permanante Reunite (BPR) ale Camerei Deputaților și Senatului se reunesc luni de la ora 12:00 pentru a discuta moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR.

Este a treia reuniune a Birourilor, după ce vineri seara de la ora 23:00 și sâmbătă de la ora 12:00 ședințele au fost suspendate din lipsă de cvorum.

"Din nou, nu am avut cvorum la ședința Birourilor Permanente Reunite în care trebuia să stabilim calendarul moțiunii de cenzură. Au lipsit din nou liderii PNL și PSD. Pare că USL revine în forță. Domnule Ciolacu, nu era vorba că abia așteptați să îl dați jos pe Florin Cîțu din fruntea Guvernului? P.S. Mai încercăm odată, luni la 12:00", a scris, sâmbătă, deputatul USR PLUS Ionuț Moșteanu pe pagina lui de Facebook.

Citește și: USR PLUS și AUR au depus moțiunea de cenzură/ Textul are aproape trei pagini

Premierul Florin Cîțu a afirmat duminică, la Blaj, în contextul în care există politicieni care susțin că ar fi suspiciuni cu privire la unele semnături de pe moțiunea depusă de USR PLUS și AUR, că, dacă acest lucru ar fi adevărat, cei care au făcut asta trebuie să răspundă, notează Agerpres.

Întrebat duminică la Blaj, unde a participat la ședința Colegiului Director Județean al PNL Alba, dacă deține informații că ar exista semnături false pe moțiunea depusă de USR PLUS și AUR, Florin Cîțu a răspuns că nu cunoaște acest lucru.

"Nu am informațiile acestea, dar vă spun atâta: dacă există semnături false pe o moțiune, cei care au făcut acest lucru trebuie să răspundă. Și dacă USR s-a asociat și cu o moțiune cu semnături false, deja lucrurile arată foarte trist", a declarat Florin Cîțu.

Deputatul PNL de Alba Florin Roman a susținut, duminică, într-o postare pe Facebook, că moțiunea ar fi însoțită de peste 30 de semnături scanate, copiate din tabele și cu suspiciuni de falsificare.

+++

În ședința BPR, senatorii și deputații trebuie să ia act de depunerea moțiunii, urmând să stabilească și un calendar pentru prezentarea textului în plenul comun, dezbaterea și votarea acesteia.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat duminică faptul că social-democrații se vor prezenta la ședință pentru a asigura cvorumul.

PSD susține moțiunea USR PLUS - AUR dacă ea ajunge la vot. Ciolacu vorbește și de alegeri anticipate

Mai mult pe EurActiv »