Președintele Klaus Iohannis a plecat duminică de la Sibiu spre aeroportul Teterboro de lângă New York (SUA) pentru a participa la Adunarea Generală a ONU.

BoardingPass.ro atrage atenția că și de această dată Administrația Prezidențială a închiriat un avion de la Global Jet Luxemburg, unul de tip Bombardier Global 6000, care poate transporta maximum 13 pasageri.

Sursa citată mai spune că, pentru confortul pasagerilor, scaunele din acest avion pot fi convertite în trei paturi de o singură persoană și un pat dublu.

Durata zborului dintre Sibiu și Teterboro (SUA), operat fără escală, este de aproximativ opt ore și 40 de minute.

În ultimii ani, președintele Klaus Iohannis a mai zburat în SUA cu avioane similare acestuia, dar produse de Gulfstream și Dassault, închiriate tot de la Global Jet Luxemburg.

De asemenea, în ultimul an, Iohannis a preferat să plece în deplasări externe cu avioane de lux, în ciuda criticilor din spațiul public.

Reamintim că președintele va conduce, în perioada 18-22 septembrie, delegația României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 78-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU), care se va desfășura la New York.