Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a transmis un mesaj către studenții anului întâi de la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza, afirmând că profesia pe care și-au ales-o este una în slujba oamenilor și a comunităților.

"Această ceremonie unică dă startul unei noi etape din cariera fiecărui viitor polițist, un pas important în traiectoria în profil profesională, în devenire. Va fi un traseu plin de provocări și vă îndemn să vă depășiți limitele, să păstrați vie curiozitatea de a învăța și să nu vă pierdeți entuziasmul pe care îl purtați astăzi în priviri. Asimilați și integrați cât se poate de mult din cunoștințele celor care vă sunt dascăli și din experiența celor alături de care veți lucra. Fiți preocupat să acumulați cât mai multă cunoaștere și să obțineți rezultate remarcabile în acești ani de studii universitare, care sunt cei mai frumoși, dar care aduc cu ei asumarea de responsabilități pentru viitoarea carieră de polițist. Asumați-vă valorile definitorii pentru profesia pe care v-ați ales-o: respect, integritate, corectitudine și onestitate. Și nu în ultimul rând, acordați respect uniformei și purtați-o cu demnitate, conștienți că autoritatea acesteia depinde în mod direct de valoarea omului care o îmbracă”, a transmis, vineri Lucian Bode, prezent, vineri, la depunerea jurământului militar de către studenții anului întâi ai Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza, scrie News.ro.

El a mai afirmat că viitorii polițiști nu trebuie să uite să profesia aleasă este una în slujba oamenilor. 

"Nu pierdeți niciodată din vedere faptul că profesia pe care v-ați ales-o este una în slujba oamenilor, a comunităților. Din acest considerent este obligatoriu să aveți limbajul și atitudinea corespunzătoare din care să reiasă respect și profesionalism.  Acestea sunt componente esențiale care se alătură valorilor profesiei și trebuie să fie integrate în AND-ul dumneavoastră profesional. Știu că drumul pe care vi l-ați ales nu este unul ușor. Sunt sigur că știți deja asta, dar este unul pe care am încredere că veți păși cu încredere și cu demnitate. Așteptările sunt mari, atât din partea Ministerului Afacerilor Interne, cât și din partea cetățenilor. Într-o societate în continuă schimbare, cu provocări complexe, cu riscuri și expunere, vă încurajez să valorificați la maxim fiecare oră de curs, fiecare exercițiu practic care vă testează capacitatea de reacție”, a mai declarat Lucian Bode.