Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Lucian Bode, a atras atenția luni că persoanele care facilitează obținerea de certificate false COVID-19, dar și cei care beneficiază de aceste documente "vor ajunge în pușcărie".

"Pentru că am văzut foarte mulți români - când vorbesc de sute, în opinia mea sunt foarte mulți - care apelează la certificate de vaccinare false, avem în acest moment 362 de dosare penale în lucru, 850 de persoane cercetate pentru teste PCR false, pentru certificate COVID false, pentru adeverințe de vaccinare false. Le transmit tuturor, atât celor care facilitează obținerea acestor document false, cât și celor care cred că beneficiază de aceste certificate false, de aceste adeverințe false: toți vor ajunge în pușcărie", a precizat Lucian Bode la Ministerul Afacerilor Interne, citat de Agerpres.

El a adăugat că "apetitul" pentru această practică va dispărea când vor veni și condamnările în aceste cazuri.

"Este inadmisibil să îți bați joc de cei din jurul tău fraudând legea și apelând la astfel de practici. Sunt oameni care sunt reținuți, sunt oameni care sunt cercetați sub control judiciar, dar sunt convins că apetitul pentru o astfel de practică va scădea în momentul în care vor veni și condamnări", a spus Bode.