Ministrul de Interne, Lucian Bode, susține că nu a dispus evaluarea secretarului de stat Raed Arafat în urma proastei gestionări a incendiului de la Constanța, adăugând că "evaluarea secretarilor de stat nu se face în baza unui incident tragic".

Întrebat dacă la finalul raportului privind incendiul de la Constanța, în care o femeie a murit după ce a căzut din balcon, ia în calcul schimbarea din funcție a lui Raed Arafat, ministrul a spus: "Acest raport face referire la incendiul de la Constanța, nu la activitatea lui Arafat. (...) Vom vedea de ce din 2015 și până acum aceste echipamente (perne pneumatice - n.r.) nu au fost achiziționate".

Lucian Bode a evitat să spună dacă este mulțumit sau nu de activitatea secretarului de stat Raed Arafat.

"Evaluarea secretarilor de stat nu se face în baza unui incident tragic, așa cum a fost cel de la Constanța. O evaluare a activității este mult mai complexă și nu am pus în discuție evaluarea activității domeniei sale", a comentat ministrul Bode la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că urmează o evaluare a tuturor secretarilor de stat, iar dacă aceștia se bucură în continuare de susținere politică, atunci rămân în funcție.