Ministrul de interne spune că e anormal ca Inspectoratele pentru Situații de Urgență să nu aibă echipamentele necesare în dotare și că vrea ca în 2021 să fie achiziționate saltele pneumatice pentru fiecare județ. Doar 4 au astfel de echipamente.

”Din punctul meu de vedere, este inadmisibil ca inspectoratele județene pentru situații de urgență să nu fie dotate cu o astfel de pernă pneumatică. Astăzi i-am chemat pe cei de la DSU să-mi prezinte o evaluare ce ar însemna să achiziționăm un astfel de ecxhipament pentru fiecare inspectorat județean. Costurile sunt foarte mici, vorbim de aproximativ 40.000 de euro per bucată. Sunt doar patru la nivel național", a afirmat miercuri, la Palatul Parlamentului, ministrul de interne Lucian Bode.

Ministrul Bode spune că ia în calcul achiziționarea de echipamente pentru Inspectoratele Județene de Urgență din fonduri europene. 

Procurorii militari s-au sesizat din oficiu și anchetează intervenția pompierilor ISU Constanța la incendiul de marți, în care o femeie a murit, după ce s-a aruncat de la etajul 6, pentru a scăpa dintr-un incendiu.