Deputatul liberal Marius Bodea, a anunțat miercuri, într-un comunicat de presă, că a fost informat de către conducerea centrală a PNL ca Mihai Chirica va fi candidatul formațiunii la Primăria municipiului Iași.

Marius Bodea, care este și președintele organizației municipale PNL Iași și care timp de patru ani a fost cel mai înverșunat contestatar al lui Mihai Chirica, declară că este o decizie care îl "mâhnește profund" întrucât consideră că "Iașul merită mai mult", relatează Agerpres.

"Ieri (marți - n.r.), conducerea centrală a PNL, în prezența domnului Costel Alexe, președintele PNL Iași, mi-a prezentat decizia de a-l aduce în PNL Iași pe domnul Mihai Chirica și de a-l desemna candidat pentru un nou mandat de primar. Este o decizie care mă mâhnește profund. Mi-aș fi dorit ca decizia să fie explicată asumat de către colegii mei încă din momentul în care a încolțit această idee. Împreună cu colegii mei, cei care cred în continuare că Iașul merită mai mult, vom stabili ce trebuie făcut mai departe, dar vă asigur că nu voi fi adeptul unor răfuieli publice care să genereze un prejudiciu partidului de care aparțin de 22 de ani", a spus Marius Bodea.

El consideră că decizia a fost luată pentru ca președintele filialei, ministrul propus al mediului, Costel Alexe, să aibă șanse mai mari pentru câștigarea Consiliului Județean Iași. 

Liviu Iolu, candidatul PLUS la Primăria Iași, a criticat dur anunțul făcut de Bodea.