Vicepreședintele PSD Bogdan Trif, ministru al Turismului, crede că Rezoluția pune în pericol imaginea României pro-europene, din cauza unor interese politice.

"Ceea ce este cu adevărat tragic este ca rezoluția nu e altceva decât ce au pus la cale PNL si USR, o opoziție care doar distruge România și are grijă să facă de râs țara noastră în toată Europa. Campaniile de denigrare a României în Europa, conduse de Klaus Iohannis și acoliții Macovei și Preda, sunt periculoase pentru România, nu pentru PSD. O reformă a sistemului de justiție este necesară pentru reechilibrarea României după cei 10 ani în care Băsescu și gașca au reușit să calce în picioare drepturile și libertățile românilor", susține Bogdan Trif într-un comunicat.

Ministrul Turismului consideră că Rezoluția Parlamentului European "pune în pericol imaginea României pro-europene, din cauza unor interese politice".

"PSD consideră că raportul nu reflectă corect și adecvat progresele țării noastre. O astfel de neconcordanță a evaluării MCV cu realitatea compromit credibilitatea și ridică semne de întrebare asupra bunelor intenții a Comisiei Europene. ATENȚIE! Legile justiției sunt în vigoare și au produs deja efecte juridice, respectă Constituția României, iar CCR le-a verificat de trei ori. Așadar, avem nevoie de unitate și solidaritate atât la nivelul clasei politice din România cât și la nivel european", mai precizează Bogdan Trif.

Sentorul PSD Șerban Nicolae susține că este de neînțeles la ce folosește această rezoluție, iar faptul că se pun la un loc mai multe probleme ale României, inclusiv protestele, arată "inutilitatea unui demers pur politic".

"Este imposibil de înțeles la ce ar folosi o astfel de rezoluție în PE, pentru că exprimarea unor îngrijorări în legătură cu legile justiției, legi deja adoptate și intrate în vigoare, și care nu au produs efecte preconizate de cei care se declară acum îngrijorați, arată tardivitatea unui asemenea demers. Cu legislația penală suntem în plin proces de elaborare, ceea ce arată prematuritatea unui asemenea demers. Fapul că se pun la grămadă aceste lucruri cu protestele din august sau din ianuarie 2017, cele din august fiind sub anchetă penală, arată inutilitatea unui demers pur politic. Suntem în situația în care la nivelul PE într-o fierbere anti-europeană s-a produs o rezoluție gândită în termeni electorali ai anului viitor, ceea ce mă duce cu gândul că, probabil, se va înregistra un scut anti-UE foarte îngrijorător în perspectia evoluțiilor viitoare", a spus Șerban Nicolae.

De asemenea, el a mai susținut că actuala componență a Comisiei Europene este "profund marcată de sciatică" și "va avea cel mai trist bilanț după cinci ani".

La rândul său, președintele PMP, Eugen Tomac, a spus că, dacă premierul nu demisionează astăzi, trebuie depusă o moțiune de cenzură.

"Guvernul Dăncilă și majoritatea parlamentară condusă de Dragnea și Tăriceanu primesc astăzi o condamnare cu suspendare din partea UE. Raportul adoptat de Parlamentul European cu privire la starea Justiției din România este validat de toate forțele politice reprezentate la nivel european – inclusiv PES. Dacă Viorica Dăncilă nu demisionează astăzi, avem obligația să o trimitem acasă în secunda următoare printr-o moțiune de cenzură", a scris Eugen Tomac pe Facebook.