Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat joi dimineață că ieftinirea la produse alimentare trebuie să apară pe tot lanțul, de la procesator până la vânzătorul final și distribuitor.

"Legat de ieftinirea prețului la produsele alimentare care sunt luate în discuție și urmează a fi dezbătute la nivelul Guvernului, contextul actual este acela în care populația așteaptă aceste măsuri din partea Guvernului și a Coaliției de guvernare. Am asistat la o creștere a prețurilor la produsele alimentare și, în general, a prețurilor în perioada de criză. Ele au crescut atât pe componenta de utilități publice, dar și în zona aceasta de produse alimentare", a transmis Boloș.

Potrivit ministrului, "este proiectul mult așteptat de către toți românii" care urmează să fie implementat pe o perioadă de 3 luni de zile.

"Sunt așteptate ieftiniri considerabile ale prețurilor la aceste produse alimentare. Desigur, aici trebuie să fim atenți ca această ieftinire să apară pe tot lanțul, de la procesator până la vânzătorul final și distribuitor, pentru a putea fi implementat așa cum a fost discutat și susținut de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și lista pe care deja o avem anexată la proiectul de ordonanță aflat în dezbatere publică cuprinde o serie de produse alimentare de bază pe care le folosesc toți românii. Sigur, perioada de implementare, așa cum am precizat, este de 3 luni de zile, după aceea se va face o analiză a impactului pe care aceste măsuri le-au avut în ceea ce privește prețul la produsele alimentare și apoi se vor lua deciziile următoare  în ceea ce privește consecințele pe care le-a produs măsurile luate la nivel de procesator, distribuitor și vânzător final de produse alimentare", a mai adăugat el.