Premierul Marcel Ciolacu spune că este "o prostie" ca inspectorii ANAF să aibă pistoale, așa cum vrea ministrul de Finanțe, Marcel Boloș.

"Înainte să vin la emisiune, ministrul Finanțelor mi-a spus că ANAF a făcut colectarea prognozată. Chestia cu înarmarea agenților e o prostie. Cineva și-a dorit să aibă pistol la ANAF, dar nimeni nu o să aibă pistol, cum adică, tragi după camioane, ești John Wayne (actor american, vedetă a nenumărate western-uri - n.r.)?", a spus, miercuri seară, Marcel Ciolacu, la România TV.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat luni, la Digi24, că inspectorii ANAF vor fi înarmați pentru a putea face față provocărilor din timpul misiunilor. 

„Avem această noutate pentru militarizarea inspectorilor ANAF. Trebuie să spun că noutatea nu este doar asta, legată de militarizare și de această posibilitate pe care o vor avea legală de port armă, inclusiv de protecție in timpul serviciului, ci structurile teritoriale județene, să știe evazioniștii că activitatea economică ilicită va fi cu data aprobării ordonanței de urgență urmărită de aceste servicii teritoriale județene. Până acum funcționam la nivelul regiunii. Dacă se întâmpla o faptă de evaziune fiscală într-un județ care era parte din regiune trebuiau să meargă inspectorii două, trei ore pe drum, mai stăteau acolo o oră, se termina programul de muncă și mare parte din timpul alocat pentru combaterea activităților economice ilicite era pierdut pe drumuri și din punctul meu de vedere era o ineficiență care făcea ca activitatea economică ilicită să prindă contur și să fie una căreia de-abia îi facem față”, a explicat Boloș.