Paștele a fost și va fi întotdeauna o sărbătoare esențială pentru un popor majoritar creștin, dar implicarea cadrelor MAI într-un efort național care contravine tuturor recomandărilor oficiale privind distanțarea socială e inoportună, spune USR.

”Tradițiile sunt importante pentru fiecare popor. Din acest punct de vedere, preocuparea pentru respectarea lor este legitimă. Paștele a fost și va fi întotdeauna o sărbătoare esențială pentru un popor majoritar creștin. Însă implicarea cadrelor Ministerului de Interne într-un efort național care contravine tuturor recomandărilor oficiale privind distanțarea socială, tuturor prevederilor, teoretic obligatorii, din ordonanțele militare emise până acum o considerăm inoportună și imprudentă”, a comentat USR decizia Guvernului de a da, practic, liber, timp de trei zile celor care doresc să iasă afară.

”Semnalul pe care ministrul de interne Marcel Vela l-a transmis în această seară este unul generator de confuzie în rândul populației care, pe bună dreptate, se va întreba când vorbesc autoritățile serios. Atunci când insistă pentru distanțare socială sau atunci când crează excepții. Riscurile, mai ales pentru localitățile cu o densitate mare a populației, sunt importante și ministrul Vela ar fi trebuit să le ia în serios, pentru binele nostru, al tuturor. Spunem aceste lucruri știind că speranța e de fapt sădită în fiecare dintre noi și conștienți fiind că doar împreună, responsabili, putem să depășim această criză”, a mai precizat USR într-un mesaj postat pe Facebook.