Biroul Politic Național al PNL a adoptat o rezoluție în care cere USR PLUS "denunțarea imediată și totală" a oricărei colaborări sau acțiuni politice comune cu AUR. Formațiunea e caracterizată drept ”extremistă, xenofobă și anti-europeană”.

"Facem apel la denunțarea imediată și totală de către USR PLUS a oricărei colaborări sau acțiuni politice comune cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), o formațiune extremistă, xenofobă și anti-europeană. Niciun partid care se pretinde democratic și pro-european nu poate intra în parteneriate de vreun fel - fățișe sau tacite - cu apologeți ai legionarismului sau ai comunismului, cu susținători ai lui Corneliu Zelea Codreanu sau Nicolae Ceaușescu. Invităm USR PLUS la un dialog direct, nemijlocit, fără precondiții inacceptabile, pentru a reconstrui încrederea și a reface majoritatea parlamentară creată imediat după alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020" se arată în documentul adoptat sâmbătă de BPN.

Liberalii cer clasei politice din România, tuturor partidelor care se definesc drept democratice, ”să izoleze ferm extremismul politic și să refuze orice colaborare cu extremiștii, colaborare care nu face decât să credibilizeze ideologii nocive și să erodeze democrația. Niciun interes de partid nu poate justifica alianțe cu cei al căror ultim obiectiv este, de fapt, distrugerea democrației românești”.