Biroul Permanent Național al PSD se reunește luni, de la ora 12:00, printre temele aflate pe ordinea de zi regăsindu-se și situația filialei Timiș, rămasă fără lider după ce Sorin Grindeanu a fost demis de CEx.

Marian Neacșu a declarat, după ședință, că nu s-a luat o decizie privind conducerea PSD Timiș. Secretarul general al partidului a mai anunțat că se va duce marți la Timișoara, pentru a găsi o soluție.

***

Social-democrații susțin că trebuie adoptată o decizie formală, după ce joia trecută secretarul de stat în Ministerul Educației Petru Andea a anunțat că a fost desemnat de către conducerea PSD să se ocupe de coordonarea activității filialei PSD Timiș, scrie Agerpres.

''Conducerea națională a PSD m-a desemnat să mă ocup de coordonarea activității filialei în perioada care urmează, de la 1 august. Sunt vicepreședinte coordonator. Eu am oficial funcția de vicepreședinte al organizației. Domnul Sorin Grindeanu și-a pierdut calitatea de membru al PSD în urma deciziei CEx, ca urmare nu avem președinte, iar dintre vicepreședinți, am fost desemnat eu să coordonez activitatea până când se vor organiza alegeri în filială, cel mai probabil în toamnă'', afirma Petru Andea la momentul respectiv.

Este prima ședință a conducerii social-democrate după mai bine de 10 luni.

Aflat în vacanță - în Grecia, potrivit Realitatea TV, Liviu Dragnea nu participă la ședință, aceasta fiind condusă de secretarul general al PSD Marian Neacșu.