Legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2024 intră de luni în dezbaterea Parlamentului.

UPDATE

Majoritatea Comisiilor reunite au avizat deja pozitiv bugetele instituțiilor, PSD-PNL făcând front comun pentru a bloca orice amendament venit din partea opoziției.

+++

Adoptat joi noaptea și trimis apoi Parlamentului, aleșii au avut la dispoziție de vineri până duminică la ora 14:00 să depună amendamente. 

USR a depus 400 de amendamente, AUR a venit cu 4.500, iar Forța Dreptei, partid condus de Ludovic Orban, a amendat, de asemenea, proiectul.

Și PNL a depus un singur amendament, iar acesta prevede: ”Pe parcursul anului 2024 nu se introduc impozite sau taxe noi, nu se majorează cele existente și nici nu se lărgesc bazele de impunere, nu se elimină și nu se reduc facilități existente”.

Astfel, luni, între 11:00-15:00, bugetul intră la avizare în Comisiile de specialitate din Parlament, care apoi merge în Comisiiile reunite de buget-finanțe.

Marți, de la ora 18.00, începe depunerea rapoartelor Comisiilor reunite de buget-finanțe. De la ora 20:00 proiectul va fi dezbătut în plenul comun, iar miercuri ar urma să fie adoptat votul final.