Premierul Florin Cîțu a declarat luni că bugetul pentru 2021 va fi construit în baza unui deficit în jur de 7% din PIB, care să nu pună frână economiei.

„Trebuie să clarificăm pentru bugetul de anul viitor ce măsuri rămân și cum se vor prelungi.  Pentru bugetul pentru anul viitor rămânem la ceea ce am spus și până acum: adepții unei consolidări fiscale, ceea ce înseamnă că vom construi un buget cu care vom veni în Parlamentul României cu un deficit în jur de 7% din PIB, ceea ce arată pe de o parte angajamentul nostru ferm pentru consolidare fiscală, iar în același timp este un deficit bugetar care în contextul economic actual nu pune o frână economiei”, a declarat Cîțu după ședința de Guvern de luni.

Premierul a spus că politica fiscală rămâne stimulativă în 2021, cel puțin în prima parte a anului, urmând a se muta „către o politică fiscală neutră în a doua parte a anului”.

Florin Cîțu a mai spus că ordonanța privind măsurile pentru bugetul din 2021 va fi pusă în transparență luni seară și aprobată în ședința de Guvern de miercuri, urmând să fie stabilite ce măsuri de sprijin vor continua și în 2021.