Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, spune că "șmecheria se încheie începând de azi", pentru că este "inacceptabil ca unii functionari ai MIPE să dea consultanță în privat".

"Este inacceptabil ca unii functionari ai MIPE să aibă astfel de preocupari și să dea consultanță în privat, prevalându-se de o legislație mult prea permisivă, în loc să îsi vadă de atributiile pe care le au și pentru care sunt plătiți din bani publici", a scris Câciu pe pagina lui de Facebook.

Ministrul spune că "ne vom despărți rapid de toti care nu înteleg ce înseamnă serviciul public".

"Faptele acestor indivizi aruncă o pată incorectă asupra celor ce muncesc cinstit în MIPE și care au făcut ca aceasta instituție să aibă cele mai bune rezultate în materia absorbției de fonduri europene și de finanțare a dezvoltarii economiei românești", a mai precizat acesta.

Adrian Câciu a anunțat că, în perioada imediat urmatoare, va prezenta Guvernului o OUG prin care se va stabili clar care sunt restricțiile și constrângerile pe care trebuie sa le aibă un funcționar care lucrează cu fonduri europene și guvernamentale, mai ales restricția de oferi consultanță în acest domeniu.

"Mulțumesc reprezentanților mass-media și tuturor cetățenilor care sesizează altfel de anomalii inacceptabile. În mandatul pe care-l am de ministru al MIPE nu voi ezita să iau măsuri imediate și să înăspresc legislația dacă etica și moralitatea nu mai reprezintă principii profesionale pentru o parte dintre funcționari”, a conchis ministrul.