Camera Deputaților a aprobat, miercuri, prin vot secret cu bile, solicitarea DNA privind reținerea deputatului PSD Cristian Rizea, dar a respins cererea privind arestarea preventivă, relatează News.ro.

UPDATE

Deputații au respins solicitarea DNA de încuviințare a arestării preventive a deputatului PSD Cristian Rizea, după ce aprobase cererea de reținere a acestuia.

S-au înregistrat 120 de voturi ”pentru” și 105 voturi ”împotrivă”.Solicitarea a fost respinsă pentru că erau necesare 122 de voturi favorabile pentru a aproba cererea, adică jumătate plus unu din numărul deputaților prezenți.

În favoarea solicitării DNA s-au exprimat 141 de deputați, în timp ce alți 114 au fost împotrivă.

Deputații urmează să voteze și cererea DNA de încuviințare a arestării preventive a deputatului PSD Cristian Rizea.

Acesta este acuzat că în 2009 ar fi primit 300.000 de euro de la un cetățean american care i-a cerut să intervină la RA-APPS pentru retrocedarea unui teren într-o zonă rezidențială din București și la Primăria Chiajna pentru un teren aflat în litigiu.

Deputatul a fost pus sub învinuire, săptămâna trecută, pentru trafic de influență, spălarea banilor, în formă continuată (două acte materiale) și influențarea declarațiilor (două fapte).