Camera Deputaților cumpără un sistem de control acces auto cu barieră și recunoaștere numere de înmatriculare, 280 de monitoare și unități centrale PC, iar Senatul achiziționează șapte echipamente multifuncționale de copiere, imprimare și scanare.

Potrivit anunțului publicat pe www.e-licitatie.ro, consultat de G4Media.ro, prin achiziționarea sistemului de control acces auto cu barieră și recunoaștere numere de înmatriculare se vor putea detecta autovehicule și persoane care ar reprezenta amenințări la adresa securității persoanelor și bunurilor prezente în Palatul Parlamentului și se va realiza o fluidizare a traficului, precum și o mai bună gestionare a autoturismelor în incinta Palatul Parlamentului, inclusiv în garajul subteran.

Valoarea estimată a achiziției este de 2.100.840,34 lei, fără TVA.

Furnizorul se obligă să furnizeze acest sistem în „condiția franco depozit achizitor”, respectiv să vândă, să livreze, să instaleze, să configureze și să pună în funcțiune, nu mai târziu de data de 29.12.2022.

Criteriul de atribuire a contractului este cel mai bun raport calitate – preț.

De asemenea, Camera Deputaților cumpără 180 de monitoare PC și 100 de unități centrale PC.

Valoarea totală estimată a contractului este de 383.193,28 lei.

Totodată, Senatul achiziționează șapte echipamente multifuncționale de copiere, imprimare și scanare, în valoare totală estimată de 226.890,76 lei.

Și aici criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate-preț.