Numărarea buletinelor de vot s-a încheiat la Costinești, iar candidatul PNL a obținut un vot în plus, relatează News.ro.

Biroul Electoral Județean Constanța a constatat că au fost mai multe buletine nule considerate valabile și că au votat doi cetățeni ucraineni deși nu aveau acest drept. De asemenea, reprezentanții BEJ au precizat că au fost făcute mai multe cereri de anulare a alegerilor de la Costinești.

Reprezentanții Biroului Electoral de Circumscripție Costinești au declarat, miercuri, pentru News.ro, în urma renumărării de marți a buletinelor de vot candidatul PNL Gheorghe Mechenici a obținut cu un vot în plus. Aceste rezultate au fost transmise către Biroul Electoral Județean Constanța.

Purtătorul de cuvânt al BEJ Constanța, Vlad Jipa, a afirmat că la Costinești sunt trei buletine nule care au fost considerate valabile, pentru primar, cinci buletine nule considerate valabile, pentru Consiliul Local. De asemenea, la Costinești au votat doi cetățeni din Ucraina deși nu aveau acest drept. 

Vlad Jipa a precizat că există mai multe solicitări depuse pentru anularea alegerilor de la Costinești, inclusiv la Biroul Electoral Central. 

Totodată, purtătorul de cuvânt al BEJ Constanța afirmă că la Costinești există posibilitatea renumărării voturilor și pentru alegerile europarlamentare. 

”La secția de votare 417 din Costinești s-au întâmpinat probleme mari la procesul verbal pentru alegerile europarlamentare. Practic au adus alt proces verbal față de ce au fotografiat și introdus în tabletă, cu alte valori inclusiv la rezultate. Președința secției de votare 417 a fost convocată la Biroul Electoral Județean și există posibilitatea unei renumărări”, a explicat purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Județean. 
 
La Costinești a avut loc marți cea de-a cincea numărare a voturilor. În prima fază, câștigător a fost Dumitru Jeanu de la PSD, actualul primar, la o diferență de un singur vot față de contracandidatul său, Gheorghe Mechenici, de la PNL. După renumărarea buletinelor, candidatul liberal avea mai multe voturi, dar decizia a fost contestată de adversarul său politic. De asemenea, o altă numărătoare a voturilor a arătat că este egalitate între cei doi candidați.