Ministrul de Interne a declarat, marți, că sunt mobilizate "resurse importante" pentru verificarea informațiilor legate de Sebastian Ghiță și locul în care el se află, precizând că date în acest sens nu pot fi oferite de MAI, ci de procurorul de caz.

"Noi nu precupețim niciun efort și în continuare suntem mobilizați. Avem importante resurse alocate pentru verificarea informațiilor, localizarea lui Sebastian Ghiță. Lucrurile astea se întâmplă cu sprijinul partenerilor interni și internaționali și sunt (...) sub coordonarea strictă a procurorului de caz", a afirmat ministrul Carmen Dan, la Palatul Parlamentului, scrie Agerpres.

Întrebată dacă infirmă unele informații apărute în media potrivit cărora Ghiță ar fi fost deja localizat, ministrul a răspuns că astfel de lucruri nu pot fi făcute publice de MAI.

"Procurorul de caz e cel care dă acceptul și face comunicările în acest dosar penal", a spus Carmen Dan.

Deși fostul deputat PSD Sebastian Ghiță a dispărut din decembrie 2016, autoritățile nu i-au dat de urmă până acum. Recent, HotNews a scris că acesta s-ar afla în Serbia, dar Procurorul general a infirmat.