Ministrul de Interne a mai anunţat că anul acesta peste 3.200 de angajaţi ai MAI au solicitat ieşirea la pensie.

"De vineri până astăzi au depus cereri de pensionare 700 de poliţişti. De la începutul anului au solicitat ieşirea la pensie peste 3.200 de angajaţi ai MAI. Printre cei care au solicitat ieşirea la pensie sunt şi 16 chestori", a declarat marţi, la Antena 3, ministrul de Interne.

Carmen Dan a mai spus că media de vârstă la pensionare e de 55 de ani.

Creşterea cererilor are loc în contextul discuţiilor privind schimbarea modului în care se calculează pensiile speciale.

Luni, liderul ALDE, Călin Popescu-Tariceanu, a declarat, după ședința coaliției de guvernare, că trebuie corectată anomalia care există în cazul pensiilor speciale, unele fiind mai mari decât salariul net pe care l-au avut persoanele beneficiare.

Pe de altă parte, Călin Popescu-Tăriceanu a spus că nu se va micșora nicio pensie din cele care sunt în momentul de față.

La rândul său, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat că indexarea pensiilor speciale trebuie să se facă doar cu indicele de inflație.

Duminică seara, Olguţa Vasilescu a anunţat, la Antena 3, că Ministerul Muncii va emite o Ordonanță de Urgență prin care pensiile speciale nu se vor mai actualiza în raport cu salariile celor aflați în activitate, ci vor crește în raport cu rata inflației. Ministrul Muncii a mai spus că această ordonanță va intra în vigoare în jurul datei de 15 septembrie.

Decrete semnate de Iohannis

Şeful Jandarmeriei Române, general de brigadă – cu o stea Andreiana Marin din Ministerul Afacerilor Interne îşi va înceta activitatea începând cu 15 august 2017, potrivit deccretului semnat marţi de preşedintele Klaus Iohannis.

Totodată, şeful statului a semnat şi decrete de trecere în rezervă a trei colonei din SRI: Mihaela Dumitrescu, Bogdan Pasăre şi Simion Cecan.

Şi şapte generali din Armată au trecut în rezervă, precum şi contraamiralul Cătălin-Silviu Dumistrăcel, contraamiralul de flotilă Tiberiu Frăţilă, contraamiralul de flotilă Gigi-Cristinel Uce, contraamiralul de flotilă Dan Hăulică, contraamiralul de flotilă Ioan Stănciulescu, chestorul de poliţie Ioan Scripniciuc Ioan şi generalul de brigadă – cu o stea Dorin Oltean .

Luni, şeful statului a semnat decretele privind trecerea în rezervă a 10 generali SRI.