Ministrul de Interne, Carmen Dan, a precizat, în timpul audierilor din Comisia pentru apărare din Senat, că președintele s-a antepronunțat când a criticat instituțiile de forță care au intervenit la protestul din 10 august.

"Consider că președintele României s-a antepronunțat, pentru că toată lumea își amintește ieșirea publică, imediat după evenimentele din 10 august, în care s-a pronunțat foarte clar în sensul constatării publice că Jandarmeria a acționat violent. Ulterior, i-a cerut procurorului general să se sesizeze și cred că (...) Parchetul General nu este în coordonarea Administrației Prezidențiale", a spus Carmen Dan la începutul audierii sale din Comisia de apărare a Senatului.

Ministrul a ținut să critice din nou comunicatul de presă al Parchetului General.

"Cred că am argumentat punctul meu de vedere, pentru că, sincer, citind comunicatul Parchetului General de ieri, cred că mai degrabă se nasc întrebări decât să se clarifice lucruri, aspecte. (...) Tot ce pot să spun este că am încredere că într-un stat de drept justiția va funcționa și că, până la urmă, adevărul va ieși la lumină și că în instanța de judecată se va face dreptate", a mai spus aceasta.

La fel ca prefectul Capitalei, și ministrul de Interne consideră necesară modificarea legislației privind adunările publice.

"Eu cred că este necesar să se intervină legislativ să aducem în actualitate o lege din 1991 (legea privind adunările publice - n.r.), și îmi asum acest demers. Sper ca în Parlament să dezbatem împreună și trebuie să aruncăm un ochi pe legislație așa încât orice misiune a structurilor statului să nu mai poată fi pusă sub semnul întrebării", a punctat ministrul.

Carmen Dan a ținut să precizeze că nu există documente clasificate care să împiedice procurorii să continue ancheta violențelor din 10 august, în ciuda celor afirmate de procurorul general, Augustin Lazăr.