Cele două colege de partid au o relație tensionată după ce Viorica Dăncilă a demis-o pe Carmen Dan de la conducerea Ministerului de interne.

Înainte de primul Comitet Executiv al femeilor social-democrate pe care l-a condus vineri, după ce a fost numită președintele interimar al organizației, Viorica Dăncilă a spus că are o relație bună cu colegele sale, cu excepția lui Carmen Dan.

Funcția i-a fost cedată de colega de partid, Rovana Plumb, după ce Dăncilă a renunțat la șefia partidului.

Aceasta a confirmat relația "mai rece" cu Viorica Dăncilă. Într-o intervenție la Digi24, fostul ministru de interne a lăsat să se înțeleagă faptul că relațiile s-au deteriorat după ce a fost demisă din guvern, susținând că Dăncilă a fost influențată în luarea acestei decizii: "E evident lucrul acesta cred că pentru toată lumea. A fost influențată. Cred că știe dânsa mai bine și poate să explice. Aș fi fost mult mai mulțumită să mi se explice la acel moment care au fost rațiunile pentru care ministrul de interne trebuia să plece. Mi-a spus că am o percepție negativă".

Referitor la mandatul Vioricăi Dăncilă la conducerea femeilor social-democrate, Dan a precizat: "Nu poate doamna Viorica Dăncilă așa, unilateral, să se confirme singură și să stabilească, trebuie să vorbească cu conducerea partidului. Sunt un om care apreciază verticalitatea, decența și nu le regăsesc la doamna Viorica Dăncilă".

Funcția de președinte interimar al organizației de femei i-a fost cedată Vioricăi Dăncilă de  Rovana Plumb, după ce Dăncilă a renunțat la șefia partidului.

Pentru a deveni președinte cu atribuții depline al organizației e necesară organizarea unei conferințe.

Dăncilă a precizat vineri că alegerile pentru conducerea organizației de femei vor avea loc "probabil în ianuarie", înaintea Congresului PSD.

"Mi-ar place, mi-ar place să candideze nu numai Carmen Dan, oricine, pentru că asta este democrația, nu vreau să fiu candidat unic. În fond, încrederea colegelor, a organizațiilor va fi cea care va decide cine va conduce în perioada următoare organizația de femei”, a afirmat Viorica Dăncilă despre o posibilă candidatură a lui Carmen Dan.