Ministrul de Interne Carmen Dan își declară, într-un comunicat de presă, tot sprijinul pentru primarul general al Capitalei și a ordonat o anchetă la Jandarmerie pentru a vedea de ce Jandarmeria nu a blocat protestatarii.

Carmen Dan a emis un comunicat de presă prin care se declară de partea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, și ridică semne de întrebare asupra modului în care au protestat cetățenii. 

„În urma analizării incidentelor care au avut loc în Piața Victoriei au rezultat următoarele concluzii: o autoritate publică, respectiv Primăria Capitalei, a fost impiedicată să desfășoare o activitate autorizată, mai multe persoane au intervenit asupra unor bunuri care nu le aparțineau riscând deteriorarea acestora, iar o persoană a suferit vătămări corporale. Ministrul Afacerilor Interne o asigură pe doamna Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, de întreg sprijinul Ministerului Afacerilor Interne și de întreaga sa disponibilitate în colaborarea instituțională în scopul continuării activităților în interesul public și în menținerea siguranței cetățeanului”, se arată în comunicat.

Amintim că primarul Gabriela Firea a criticat autoritățile centrale, cu referire la Jandarmerie, că nu și-au făcut treaba în Piața Victoriei și au lăsat protestatarii să reocupe Piața.

De altfel, protestatarii au reușit să mențină Piața Victoriei liberă pentru proteste, iar Gabriela Firea a renunțat la ideea controversată de a organiza un târg de Crăciun exact în locul în care cetățenii protestează de aproape un an.