Ministrul de interne s-a spălat pe mâini în cazul intervenției violente a jandarmilor la protestul de vineri seară din Piața Victoriei și a spus că așteaptă raportul Jandarmeriei.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a spus că așteaptă raportul privind modul în care Jandarmeria a intervenit vineri seară, iar în cursul zilei va face publice concluziile acestuia, transmite News.ro.

Într-o declarație susținută sâmbătă la Sitalul de Urgență Floreasca, Carmen Dan a ținut să sublinieze că nu ministrul coordonează intervențiile Jandarmeriei.

„Așa cum știți, nu ministrul coordonează intervențiile Jandarmeriei. După fiecare misiune operativă se face un raport care se pune la dispozitia conducerii ministerului. Astept acel raport, iar în cursul zilei de astăzi o să ies și o să prezint concluziile raportului", a afirmat ministrul de interne.

Dan a refuzat să facă alte comentarii legată de modul în care Jandarmeria a intervenit vineri seară, spunând că scopul vizitei sale la spital a fost să vadă ce fac colegii săi.

Președintele Klaus Iohannis a spus că este inexplicabil de ce Jandarmeria nu a izolat și reținut grupurile de indivizi cu atitudine huliganică și violentă din Piața Victoriei, permițându-le acestora să deturneze protestul cu consecințe dintre cele mai dramatice și a cerut ministrului Carmen Dan să-și asume responsabilitatea pentru felul în care a gestionat situația din timpul protestelor și să prezinte un raport detaliat privind modul în care forțele de ordine au acționat și mai ales la ordinul cui.

Carmen Dan i-a vizitat la Spitalul Floreasca pe cei trei jandarmi răniți, între care femeia jandarm care a fost bătută, ea spunând că veștile sunt îmbucurătoare.