Persoanele care doresc să distribuie mesajele lui Gabriel Oprea și ale UNPR sunt recompensate cu excursii la Veneția, în Valea Prahovei sau cu o cină romantică la un restaurant din Capitală, potrivit unui concurs de pe site-ul UNPR București.

UNPR organizează pe site-ul său un concurs de distribuire a mesajelor președintelui și ale formațiunii, cei mai activi participanți fiind recompensați cu o excursie de patru zile pentru o persoană la Veneția – locul 1, un weekend pentru două persoane pe Valea Prahovei – locul II și o cină pentru două persoane la un restaurant elegant din București – locul III. Există și cinci mențiuni, cu premii constând în 15 audio book-uri cu mari poeți români.

În acest moment, primele șase mesaje pe care participanții trebuie să le distribuie au legătură cu cazul polițistului Bogdan Gigină, care a murit în timp ce se afla în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea.

Astfel, primul material este declarația de luni a ministrului cu privire la accident, iar cel de-al doilea este al Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, care îi ia apărarea lui Oprea, susținând că membrii săi nu trebuie să cedeze presiunilor publice.

Cel de-al treilea mesaj care trebuie distribuit este comunicatul MAI de duminică, iar al patrulea este cel al UNPR Bucuresti care "condamnă cu fermitate transformarea unei tragedii într-o formă de manipulare a opiniei publice, prin susținerea unor acuzații neîntemeiate și în afara oricărui context real”.

Participanții trebuie să distribuie și două materiale laudative la adresa ministrului, preluate pe site-ul UNPR București din Gazeta Poporului și stiricentrale.ro.

Concursul se desfășoară în perioada 10 octombrie 2015– 10 septembrie 2016.