Persoanele care doresc să distribuie mesajele lui Gabriel Oprea şi ale UNPR sunt recompensate cu excursii la Veneţia, în Valea Prahovei sau cu o cină romantică la un restaurant din Capitală, potrivit unui concurs de pe site-ul UNPR Bucureşti.

UNPR organizează pe site-ul său un concurs de distribuire a mesajelor preşedintelui şi ale formaţiunii, cei mai activi participanţi fiind recompensaţi cu o excursie de patru zile pentru o persoană la Veneţia – locul 1, un weekend pentru două persoane pe Valea Prahovei – locul II şi o cină pentru două persoane la un restaurant elegant din Bucureşti – locul III. Există şi cinci menţiuni, cu premii constând în 15 audio book-uri cu mari poeţi români.

În acest moment, primele şase mesaje pe care participanţii trebuie să le distribuie au legătură cu cazul poliţistului Bogdan Gigină, care a murit în timp ce se afla în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea.

Astfel, primul material este declaraţia de luni a ministrului cu privire la accident, iar cel de-al doilea este al Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, care îi ia apărarea lui Oprea, susţinând că membrii săi nu trebuie să cedeze presiunilor publice.

Cel de-al treilea mesaj care trebuie distribuit este comunicatul MAI de duminică, iar al patrulea este cel al UNPR Bucuresti care "condamnă cu fermitate transformarea unei tragedii într-o formă de manipulare a opiniei publice, prin susţinerea unor acuzaţii neîntemeiate şi în afara oricărui context real”.

Participanţii trebuie să distribuie şi două materiale laudative la adresa ministrului, preluate pe site-ul UNPR Bucureşti din Gazeta Poporului şi stiricentrale.ro.

Concursul se desfăşoară în perioada 10 octombrie 2015– 10 septembrie 2016.