UPDATE Unde a avut loc cina / Știrea inițială: Președintele PSD, Liviu Dragnea, participă în SUA la evenimentele premergătoare învestirii noului președinte american, Donald Trump. Dragnea a postat fotografii de la cina "în format restrâns" cu Trump.

UPDATE (20 ianuarie, ora 23:38)

VIDEO de la Trump International Hotel, Washington, DC, unde președintele american și-a făcut apariția. Fotografiile postate de Liviu Dragnea sunt din același cadru. Clipul circulă pe Facebook.

UPDATE (20 ian. 2016, ora 21:30) Potrivit unor informații nou apărute, momentul foto pe care l-a postat Liviiu Dragnea de la pretinsa "cină în format restrâns" cu președintele american, Donald Trump, a avut loc la unul din hotelurile de lux Trump International Hotel Washington, unde președintele SUA și-a făcut apariția, surprinzându-i pe unii dintre oaspeții hotelului.

Donald Trump a acceptat să facă fotografii cu cei prezenți în sală, unii și-au făcut selfiuri sau clipuri pe care le-au postat în rețelele de socializare. HotNews.ro a consemnat în premieră că fotografiile postate de Liviu Dragnea au avut loc în sala Hotelului Trump, prin urmare, cina a avut loc tot acolo. Un cititor al EurActiv.ro ne-a semnalat alte fotografii din interiorul hotelului, care confirmă locul (v. mai jos).

 

Liviu Dragnea a postat pe contul de Facebook joi, 19 ianuarie, următorul mesaj:

"Aseară am avut onoarea de a participa, împreună cu premierul Sorin Grindeanu, la o cină în format restrâns alături de Președintele ales al Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump.

I-am transmis președintelui dorința noastră de a duce parteneriatul strategic dintre România și SUA la un alt nivel. Președintele Donald Trump mi-a răspuns: "We will make it happen! Romania is important for us!" A fost un dialog cald și deschis." - Liviu Dragnea, Facebook

Politico: Dineurile oficiale sunt pe bani grei

Accesul la acest tip de întâlniri este pe bani - scrie publicația Politico, din SUA, arătând că sumele se încadrează între 100.000 și 200.000 de dolari - pentru o cină cu potențialii șefi de agenții guvernamentale din SUA.

Acest nivel limitează însă accesul doar la comisia pentru învestirea prezidențială, în timp ce o cină cu vice-președintele ales Mike Pence este permisă celor care plătesc între 500.000 și 1.000.000  de dolari - cu diferite niveluri de acces, în funcție de suma donată - potrivit unor broșuri ale evenimentului de învestire, obținute de Politico (captură ecran, în imagine).

Bonus, în intervalul acestor sume (500.000 - 1.000.000 de doari) este promisă și prezența președintelui ales, Donald Trump, potrivit broșurii citate de Politico.

The New York Times publică online prețul pentru fiecare dintre aceste pachete. Acestea pot fi accesate online pe pagina publicației - aici. În imaginea de mai jos, pachetul de 250.000 de dolari, care promite și apariția cuplului Trump la o cină elegantă, în Washington (sursa: The New York Times, sublinierea aparține EurActiv.ro)

 

Europarlamentarul PPE Siegfried Mureșan (foto), care a semnalat articolul din publicația americană Politico, notează, pe contul de Facebook:

"Agenda lui Donald Trump este plină zilele acestea de întâlniri cu "sponsori". Biletele la cină costă până la 1 milion $. Detalii in articol. Când se întoarce Liviu de la Teleorman, nu-l lăsați până nu vă spune cât a plătit!"

O ipoteză interesantă se confirmă prin fotografii: Cina a avut loc în hotelul lui Trump

UPDATE (ultima actualizare: 20 ian. 2016, ora 23:38) O ipoteză interesantă: Dragnea a fost cazat la cel mai nou hotel al lui Trump, unde președintele american a făcut o vizită supriză, permițând invitaților hotelului să își facă fotografii cu el.