Cătălin Cherecheș a fost dus, luni, sub escortă, din Penitenciarul Gherla la Primărie, pentru a depune jurământul de primar. El s-a întors apoi la închisoare, iar, în cursul zilei, urmează să fie suspendat din funcția de primar pe perioada detenției.

După ceremonia de învestitură în funcția de primar al orașului Baia Mare, Cătălin Cherecheș a fost urcat într-o dubă pentru a fi transportat, din nou, la Penitenciarul Gherla din Cluj, unde este încarcerat.

Ceremonia, care a durat circa 20 de minute, a avut loc în Sala Europa a Primăriei din Baia Mare.

Însoțit de doi gardieni de la Penitenciarul Gherla, Cherecheș a depus jurământul, apoi PS Justin Sigheteanul a rostit o rugăciune. La final, primarul băimărean a ținut un scurt discurs, scrie publicația locală ZiarMM.ro.

În acest timp, în fața Primăriei, câteva sute de persoane au scandat mesaje de susținere pentru Cătălin Cherecheș - "Vrem să-l vedem”, "Nu este criminal”, "Cherecheș nu uita, Baia Mare e a ta” - alții s-au rugat, iar o parte din cei prezenți au agresat un jurnalist, care a avut nevoie de protecția polițiștilor locali. 

Inițial, Cătălin Cherecheș a solicitat ca depunerea jurământului să aibă loc la Catedrala Ortodoxă Episcopală "Sfânta Treime” din Baia Mare, însă Administrația Națională a Penitenciarelor nu a fost de acord. 

Cătălin Cherecheș a câștigat alegerile locale din 5 iunie din închisoare, după ce a fost arestat preventiv și trimis în judecată. 

Procurorii DNA îl acuză de luare de mită în formă continuată, după ce ar fi primit de la o persoană din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a susține financiar clubul.

Suspendat din funcție în aceeași zi

Tot luni, primarul Cătălin Cherecheș urmează să fie suspendat din funcție.

"Începând de azi, Cătălin Cherecheș intră pe noul mandat, însă va fi suspendat atâta timp cât este în arest preventiv", a declarat, pentru ZiarMM, Sebastian Lupuț, prefectul județului Maramureș.

Prefectul a mai precizat că, în cursul zilei de marți, este convocată o ședință de Consiliu Local în care se va stabili primarul interimar. Acesta va fi ales dintre cei doi viceprimari. 

Cherecheș este la al doilea mandat, câștigat cu aproximativ 70%.