Liderul USR, Cătălin Drulă, a anunțat luni că a demisionat de la șefia partidului după scorul slab obținut la alegerile de duminică.

"Vreau să încep prin a mulțumi tuturor românilor care ne-au dat votul lor ieri. Acest rezultat este sub așteptările pe care le-am avut noi și cei care ne-au încredințat votul lor și, desigur, am putea să vorbim despre cauze, să căutăm explicații, să găsim scuze sau să ne întrebăm dacă în România democrația mai este democrație, dar pentru mine, în întreaga mea viață, asumare a fost un principiu de bază. Îmi asum acest rezultat și voi convoca în USR alegeri pentru un nou președinte în cel mai scurt timp", a spus Drulă într-o conferință de presă.

Liderul demisionar al USR a mai spus că "avem oameni și lider puternici, care pot duce mai departe această construcție".

"Mă gândesc aici, spre exemplu, la Dominic Fritz, un om care a câștigat decisiv votul în Timișoara și a arătat că PSD-ul și PNL-ul pot fi înfrântă. E foarte important ca USR să continue, pentru că în această mișcare s-au pus speranțele de modernizare a României. În fiecare zi ca președinte, la fel ca atunci când am fost ministru, mi-am dăruit toată puterea și priceperea acestui proiect. Voi face în continuare același lucru, îi voi sprijini pe colegii mei. Cred că e foarte important în acest moment să avem un reset, să plecăm mai departe cu energie proaspătă și să atacăm alegerile parlamentare și prezidențiale cu un suflu nou și cu optimism", a continuat el.

Cătălin Drulă a mai spus că "nu e dracul atât de negru" și a dat exemplul Bucureștiului, Timișoarei sau Bacăului, unde Alianța Dreapta Unită a câștigat alegerile.

Întrebat unde a greșit și ce își reproșează, Drulă a spus că el s-a dedicat funcției și nu a comentat altceva pe subiect.

El a mai spus că nu a primit niciun mesaj de la colegii din țară prin care să i se ceară demisia. Drulă a anunțat că rămâne în partid și că anul acesta nu are de gând să candideze la prezidențiale.

Drulă va convoca Biroul Național al USR, pentru că termenul de alegere a unui nou președinte este de "o săptămână, două".