Cătălin Drulă a fost ales duminică președintele USR printr-un vot online care a început miercuri și s-a încheiat duminică.

Astfel, Cătălin Drulă a fost votat de 71,3% dintre membri de partid, potrivit purtătorului de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu.

„Am cerut un mandat clar și partidul mi l-a dat. Pentru a face opoziție pe bune actualei puteri falimentare, pentru organizare și seriozitate, pentru a da premierul României în 2024. USR a trecut prin etape firești de dezvoltare. O mișcare civică, cetățenească. Intrarea în parlament și consilii locale. Lupta cu Dragnea. Confirmarea în alegeri. Guvernarea. Este timpul unei noi epoci în evoluția acestui partid. Cea de maturitate și stabilitate”, a spus Cătălin Drulă după aflarea rezultatelor.

Rezultatele votului în cazul celorlalți candidați:

1. Octavian Berceanu – fost comisar-șef al Gărzii de Mediu (11,2%);

2.  Alexandru Kiss – șofer de TIR, membru filiala USR Bălcești, Vâlcea (0,5%);

3. Miroslav Tașcu-Stavre – lector universitar, membru filiala USR Reșița, Caraș Severin (0,7%);

4. Cătălin Teniță – deputat USR de București (14,8%);

5. George Ungureanu – inginer în domeniul petrol și gaze, președinte filiala USR Murighiol, Tulcea (0,9%).

Membri cu drept de vot au fost 23.544, dintre care 18.177 și-ai exercitat dreptul (77,2%).

Primul tur de scrutin s-a desfășurat în perioada 6-10 iulie. Congresul de validare a rezultatelor va avea loc online pe 16 iulie.

Dacă niciun candidat nu ar fi obținut majoritatea voturilor valabil exprimate, s-ar fi organizat un al doilea tur de scrutin, la care participau primii doi candidați clasați.