Președintele USR, Cătălin Drulă, îi solicită premierului Marcel Ciolacu să nu transforme anchetele privind azilele groazei într-o operațiune de mușamalizare.

„Marcel Ciolacu continuă să evite pronunțarea numelui Gabrielei Firea în scandalul Azilelor Groazei. Asta îl face complice la un grav act de încălcare a drepturilor fundamentale ale omului din ultimii 30 de ani. Presa de investigație a documentat legăturile Gabrielei Firea cu această rețea de indivizi care torturează bătrâni și persoane cu dizabilități în numele unor sume de bani. Rețeaua groazei trebuie dezvăluită în întregime. Pretenția că aceste acte oribile pot fi explicate doar prin neglijența unor funcționari este jignitoare”, a spus Cătălin Drulă.

Marcel Ciolacu trebuie să înțeleagă că astfel de fapte sunt mult prea grave pentru a le ascunde sub preșul de la intrarea în sediul PSD, mai spune acesta.

Președintele USR a adăugat și că „Ciolacu caută acari Păun sperând că îi ferește pe responsabilii de la vârful piramidei torturii".

"Nu putem pretinde că nu există o responsabilitate politică majoră pentru tortura aplicată batrânilor și persoanelor cu dizabilități din aceste azile. Statul român, sub miniștrii și funcționarii sprijiniți de PSD, a asistat pasiv la aceste acte de cruzime, ba chiar le-a sprijinit refuzând să își exercite atribuțiile de control. Demiterile și tragerea la răspundere a unor funcționari - tardive oricum - nu sunt suficiente. La fel și controalele făcute de ochii lumii în toată țara. Fără protecție politică la vârf aceste lucruri nu s-ar fi putut întâmpla. Demiterea Gabrielei Firea este o obligație morală a prim-ministrului Ciolacu”, a conchis el.